Press enter to see results or esc to cancel.

Fark Yaratmak ( 2 )

Kendimizi yararsız bulduğumuzda çok yararlı işler yapmışızdır, sevilmediğimizi sandığımızda sevilmişizdir, değersiz olduğumuzu düşündüğümüzde değerimizi bilenler çıkmıştır.

Ama farkına varamamışızdır …

Birisini seviyor musun? Ona söyle.
Birisi senin hayatını olumlu etkiledi mi? Ona telefon et. Hayatında fark yaratan birileri oldu mu? Onlara mektup yaz, not yaz, kart yaz ya da e-mail gönder. Bu insanlara duygularını ifade etmek için bir gün daha beklemeden harekete geç. Özellikle yazılan şeyler, daha kalıcı olur.

Hayatınıza renk kattığı, hissetmediğiniz şeyleri fark ettirdiği için bir teşekkür belki de…
        Hayat, söylenmemiş sözleri ertelemek için çok kısadır. Yazdığın birkaç
cümle, öylesine büyük fark yaratabilir ki.

Birinin hayatına dokundunuz mu ? Yada yok mu saydınız, fark ettirdiniz mi ? Yada fark ettiniz mi ?  FARK EDEBİLMEK, FARK YARATMAK !

Derinliği olan ama değerini bilemediğimiz önemli kelimeler.FARK edebilmemiz lazım…

Deniz yıldızının hikayesini çok severim.

Sahile vurmuş deniz yıldızlarını teker teker denize atan adama, “Yaptığın hiçbir fark yaratmaz, sahil binlerce deniz yıldızıyla dolu, yarın da sular çekilecek ve binlerce deniz yıldızı yeniden sahile vuracak.” denildiğinde adam, bir tanesini daha alıp denize fırlatmış ve “Bunun için fark etti.” demiş.

Fark yaratmak başkalarının hayatına olumlu bir katkı yapmak anlamına gelebilir. Bu anlamıyla “fark yaratmak” bütün hayır kurumlarının ve sosyal sorumluluk projeleri yapanların kullandığı bir kavramdır.
“Fark yaratmak” aynı zamanda diğerlerinden iyi olmak, öne çıkmak, başarmak hatta mükemmel olmak anlamına da gelebilir.
Aynı zamanda “fark yaratmak” çok olumsuz koşullar içinde bile insanın içindeki gücü ortaya çıkararak bir “kahraman” gibi davranması ve umutsuzluğu aşması anlamına da gelebilir.

Deniz yıldızı hikayesindeki gibi bir kişinin özelliklede gelecek neslimiz olan çoçuklarımızın bir tanesinin bile hayatında fark yaratabilirsek ne mutlu bize.

Manisa’da bu anlamda çok güzel projeler yapılıyor. Manisa’mız değişiyor, gelişiyor. Manisalı olarak bu güzel gelişmelerden çok umutluyum. Gelecekte çok daha çağdaş, modern bir şehrimiz olacak.

Valimizin düzenlediği etkinlikten önceden haberim olmasa da maile gelen haber ve resimlerden çok umutlandım, sevindim. ‘’251 Bin Dev Öğrenci Projesiyle’’ her Manisalının en çok dev öğrencilerinin gönlünde taht kuran onlarla kendi çocukları gibi ilgilenen, düzenlediği ‘‘251 Bin Dev Öğrenci 1.Sevgi Festivali’’ etkinlikleri çerçevesinde park, bahçe ve meydanlarda Dev Öğrencileri ile birlikte bağdaş kurup oturan bir valimiz var. Sadece protokol makamında oturmayıp, halkıyla dev öğrencileriyle birlikte olan, devletin sıcak yüzünü öğrencilere ve tüm halka gösteren valimiz olduğu için çok şanslıyız.

Sayın valim ile yaptığımız röportajda ;  ‘’Manisa’yı Marka Şehir Yapma’’  ve ‘’251 Bin Dev Öğrenci’’  projesi için, tüm Manisa’nın ve Manisalıların projesi olmalı ve topyekün bir ‘’Seferberlik’’ anlayışıyla uygulanmalıdır, her Manisalı ve her öğrenci bir turizm elçisidir, demişti. Röportajımızın üzerinden kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen valimizin dediği gibi her Manisalı ve her öğrencinin içinde bu bilincin gerçekleştiğini görmek beni umutlandırıyor. Bu konuda en büyük şansımız Sayın Valimiz. Manisalı olarak, insana ve şehrimize verdiği değer için çok teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamı gelmesini diliyorum.

***

Üniversite Şehri olmak yazımda üniversitenin  şehre kattığı her tür faydayı yazmıştım. Yeterki şehrin kanat önderleri, kurumları işbirliği için olup yaşadıkları şehri önceliklerinde tutsunlar.Bu konuda güzel bir işbirliği Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (CBÜKAM) ve Manisa Belediyesi ‘’Sağlıklı Yaşam İçin Günde Bir Elma Ye’’ etkinliği ile yapıldı.           24 Mayıs 2012 Perşembe günü kentimizdeki 17 ilköğretim okulu ve lisede elma etkinliği düzenledi. CBÜKAM tarafından yürütülen “HAYAT Aktif ve Tütünsüz Güzel” projesi kapsamında yürütülen etkinlikte gençlere elma ikram edildi. Etkinlik sırasında sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemini vurgulayan, “Her gün en az beş porsiyon sebze veya meyve yemeliyiz.”, “HAYAT için bir güzellik yap, spor yap!”,    “İnternette sörf, televizyon izleme ve bilgisayar  oyunları için günde 2 saatten fazla zaman harcamayın.”,  ‘’Çocuklar ve gençler: Her gün en az 1 saat spor yapın!” gibi  mesajlar verildi.

Etkinliğin düzenlendiği okullardan Mehmet Suphi Egemen İlköğretim Okulundaki etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu,  CBÜKAM Müdürü Prof. Dr. Gönül Dinç Horasan, Milli Eğitim Şube Müdürü Muharrem Gülfidan, proje ekibi, okul yöneticileri ve  öğretmenler katıldı.

Etkinlik, Manisa  Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturdu.

Böyle güzel iş birliklerinin öncelikle çocuklarda ve Manisa’mızda  ‘’FARK YARATMASI’’  en büyük dileğim.

 

Sevgiyle kalın…

 

Comments

Comments are disabled for this post